Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зачиняються магазини, забороняється спів у церквах: в Німеччині запроваджують локдаун

  • 13.12.2020, 14:10
  • 691

У Німеччині з 16 грудня запроваджують жорсткий локдаун, який триватиме як мінімум до 10 січня

По всій країні зачиняють магазини роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих, у школах припиняють очне навчання, закриваються дитячі садки. Таке рішення ухвалили канцлер Німеччини Ангела Меркель і премʼєр-міністри 16 федеральних земель країни під час відеоконференції в неділю, повідомляє Deutsche Welle.

Крім продовольчих магазинів, відкритими залишаться аптеки, галантереї, АЗС, банки, ощадкаси і поштові відділення. Передбачено також невеликий ряд інших винятків. На різдвяні свята 24 — 26 грудня дозволені зустрічі у вузькому сімейному колі за участю не більше пʼяти осіб без урахування дітей до 14 років. На Новий рік (31 грудня і 1 грудня) вводиться заборона на зібрання, громадянам рекомендується відмовитися від запуску феєрверків.

У період жорсткого локдауну дозволяється відвідування богослужінь в храмах, але лише при дотриманні соціальної дистанції та маскового режиму. Спів в храмах забороняється. На великі богослужіння допускатимуть лише за попереднім записом. З 16 по 10 січня громадянам рекомендовано відмовитися від поїздок в інші регіони Німеччини або за кордон, за винятком випадків, коли це абсолютно необхідно.

Схожі новини