Передплата 2024 «Добра кухня»

Судак заливний: рецепт «Доброго господаря»

Щоб приготувати заливне із судака, знадобляться такі інгре­дієнти: риба ціла або рибне філе, морква, цибуля ріпчаста, перець чорний мелений, перець чорний горошком, лавровий лист, сіль, желатин і лимон.

Процес приготування:

Судака чистимо, миємо й потро­шимо.

Розділяємо тушку риби на філе. Для цього відрізаємо голову, видаля­ємо зябра і очі.

Відокремлюємо філе від кісток. З кісток хребта та голови варимо бульйон. Кладемо в нього очищену моркву і ріпчасту цибулю. Доводимо до кипіння і знімаємо піну. Варимо 30 хвилин. В кінці кладемо перець чор­ний горошком, лавровий лист. Соли­мо і перчимо до смаку.

Отриманий бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі. Філе судака розрізаємо на невеликі шматочки.

Варимо філе в процідженому буль­йоні 10 хвилин.

Відвареного судака дістаємо з каструлі і охолоджуємо. А бульйон знову проціджуємо. Щоб отримати прозорий бульйон, потрібно зробити так зване відтягнення яєчним білком. Білок потрібно збити на круту піну і проварити з рибним бульйоном. Так зробити кілька разів.

Швидкорозчинний желатин за­мочуємо в холодній воді хвилин на 10−15. Додаємо в гарячий рибний бульйон і перемішуємо до повного розчинення. Бульйон охолоджуємо. Його можна злегка підкислити ли­монним соком. Викладаємо остиглі шматочки судака на блюдо і залива­ємо рибним бульйоном.

Страва готова. Подаємо на свят­ковий стіл.

P. S. Заливний судак — це попу­лярна парадна закуска, яка стане прикрасою будь-якого святкового столу, особливо новорічного. Страва не калорійна, легка, корисна, краси­ва, смачна і водночас — недорога.

Схожі новини