Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні виявили повторно заражених коронавірусом

  • 11.12.2020, 12:35
  • 699

В Україні в різних регіонах зареєстровані випадки повторного зараження коронавірусною інфекцією

Таку інформацію містить електронна інтегрована система епідеміологічного нагляду, заявив на брифінгу 11 грудня міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Хворих на коронавірус вдруге зафіксували в Чернівецькій, Кіровоградській та інших областях.

«Це люди, які вперше перехворіли від одного до трьох місяців тому, зараз вони захворіли вдруге. Тому відповідне дотримання правил, які встановлені в країні, та виконання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я є надважливими незалежно від того, перехворіла людина на коронавірус чи ні. Титр антитіл, який є після хвороби в будь-кого, згодом падає. Як тільки він стає нижчим від відповідних норм, людина знову може захворіти», — наголосив міністр.

Раніше заступник генерального директора Центру громадського здоров'я України Олександр Мацько розповів, що випадки повторного зараження коронавірусом переважно трапляються серед людей із супутніми захворюваннями. Він підкреслив, що це — поодиноке явище.

Читайте також: Радіотерапія вбиває коронавірус — дослідження

Перший випадок повторного інфікування коронавірусом зареєстрували 15 серпня 2020 року дослідники з Гонконзького університету в 33-річного місцевого жителя. Захворювання у чоловіка виявили через чотири з половиною місяці після першого випадку зараження.

Про першу смерть від повторного зараження коронавірусом повідомили у Нідерландах 12 жовтня. Померла 89-річна жінка, яка мала супутнє захворювання — макроглобулінемію Вальденстрема.

Схожі новини