Передплата 2024 «Добрий господар»

Венедіктова відмовилась внести доплату за проживання у держрезиденції

  • 11.12.2020, 11:35
  • 579

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вирішила не вносити доплати за проживання у державній резиденції комплексу “Пуща-Водиця” площею майже 700 квадратних метрів

Про це повідомляють «Схеми».

Раніше Венедіктова обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка підтвердить занижену вартість оренди.

Відмову доплатити різницю в Офісі генпрокурора пояснили так: «Жодних додаткових доплат за проживання в державній резиденції Ірина Венедіктова не здійснювала, оскільки орендна плата була сплачена нею відповідно до розрахунку до договору про надання у користування держрезиденції», — повідомили в пресслужбі відомства.

І додали: «Таким чином, місячна плата за користування держрезиденцією повністю узгоджується з арифметичними розрахунками вартості користування 1 кв. м. майна, наданого в користування, та періоду, в який Венедіктова користувалась ним».

Такої ж логіки дотримуються і у комплексі відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами: «Венедіктовою І. В. сплачувались кошти за проживання у розмірі, передбаченому договорами користування будинком».

Читайте також: Ірина Венедіктова: білі плями в декларації та неафішовані бізнес-зв'язки родини нової генпрокурорки (розслідування)

Раніше журналісти розповіли, що генпрокурорка сплачує втричі меншу ціну за оренду державної резиденції, ніж встановлену офіційними розрахунками Державного управління справами на 2020 рік.

Згідно з даними журналістів, вартість оренди одного квадратного метра у приміщеннях найвищого класу в комплексі «Пуща-Водиця» складає майже 320 гривень на місяць.

Квадратний метр оренди, судячи з укладеного контракту, коштував Венедіктовій 95 гривень на місяць (64 тисячі гривень за весь будинок щомісячно). Тобто, виходячи з цих розрахунків, генпрокурорка мала би додатково доплачувати щонайменше 152 тисячі гривень на місяць.

Після оприлюднення цієї інформації Венедіктова пообіцяла розібратись із розрахунками і в разі необхідності доплатити різницю у вартості оренди: «Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій і тому подібне. Упевнена, в найближчий час будуть проведені необхідні службові перевірки та, таким чином, отримані відповіді на поставлені питання. Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, я негайно сама внесу необхідну доплату».

Схожі новини