Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ Львівщини розслідує самовільне створення так званої "сільської ради"

  • 10.12.2020, 15:10
  • 1 600

У селі Верхня Рожанка із понад тисячею мешканців десяток місцевих мешканців зібралися у приватному будинку та оголосили про створення власного "органу самоврядування", обрали депутатів і навіть ухвалили державний прапор

7 грудня п’ятнадцять мешканців села Верхня Рожанка Сколівського району Львівської області провели збори, на яких оголосили про утворення так званої Верхньорожанківської сільської ради та перевернули державний прапор. Про це повідомили у Славській ОТГ.

«Славська об’єднана територіальна громада, до складу якої у 2017 увійшла територіальна громада села Верхня Рожанка, внаслідок добровільного об’єднання, утворена у спосіб передбачений Конституцією та законами України. Дії, які відбулися 7 грудня носять ознаки зміни Конституційного ладу України», — йдеться у поясненні Славської ОТГ.

Голова Славської ОТГ Володимир Бега каже, що оцінку діям осіб, які причетні до створення так званої сільської ради у селі Верхня Рожанка, мають дати відповідні правоохоронні органи.

«Дуже шкода, що деякі громадяни не поважають закон України, не шанують пам’ять тих, хто кожного дня проливає кров за нашу державу. Ніяких самопроголошених сільських рад та республік у нашій державі не має і не може бути», — прокоментував Володимир Бега.

Схожі новини