Передплата 2024 ВЗ

В уряді назвали дати, коли почнуть вакцинувати українців від COVID-19

  • 10.12.2020, 12:10
  • 460

Перший мільйон доз вакцин від коронавірусу Україна отримає в березні 2021 року в межах глобальної ініціативи COVAX, а всього – вісім мільйонів

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в інтерв'ю «Українській правді», цього вистачить, щоб вакцинувати 4 млн людей або 10% населення, оскільки потрібне введення двох ін'єкцій.

«Буде встановлено і затверджено порядок вакцинації, тобто будуть визначені групи, соціальні групи, групи ризику. Зрозуміло, лікарів треба вакцинувати передусім, вони під найбільшим ризиком. І далі за структурою — людей, які під загрозами, з відповідними захворюваннями, людей, які надають відповідні соціальні послуги, поліція тощо», — розповів міністр.

Шмигаль зазначив, що також буде «звичайна» вакцинація на комерційній основі. Він уточнив, що вакцинація в Україні є добровільною.

«Над організацією процесу вакцинації зараз працює МОЗ, оскільки існує специфічна логістика перевезення і використання тих вакцин, які сьогодні є. Вони потребують або глибокого заморожування до -70, або іншої специфічної логістики», — додав прем'єр.

Схожі новини