Передплата 2024 ВЗ

Різдвяний ярмарок буде “на винос”

Як працюватиме “карантинний” зимовий туризм?

Львівська міська рада скасувала традиційний Різдвяний ярмарок, який щороку збирав на проспекті Свободи та площі Ринок чимало гостей міста. Точніше, ярмарок змінить формат — працюватиме у кількох місцях центру Львова.

Директорка департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич повідомила: щоб розвести потоки покупців і дотриматися карантинних вимог, святкові товари продаватимуть у центрі у кількох місцях: біля Оперного театру, на вул. Леся Курбаса, у провулку Крива Липа, на вул. Галицькій і Братів Рогатинців. У планах — облаштувати торгову ятку і на площі Митній. У такому форматі Різдвяний ярмарок запрацює з 14 грудня.

«Це буде не класичний ярмарок, а святкова вулична торгівля, адаптована до карантинних вимог , — наголосила чиновниця. — Підприємці запропонували формат продажу «на винос».

До карантинних свят готуються й готельєри Львова. Наразі готельні комплекси центральної частини міста приймають бронювання від гостей на новорічні свята. Та якщо на цей період уряд запровадить локдаун, бронювання доведеться анулювати…

Найактивніше номери бронюють українці з інших регіонів, а серед іноземців — турки, поляки, білоруси, німці тощо.

В. о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник додала: «Найбільше житло на новорічні вакації у Львові бронюють турки. Раніше їх у нас гостювало у рази менше, а тепер знову почали частіше їздити».

До Миколая і Нового року львівські готельєри обіцяють акцію — мінус 40% на поселення. Якщо торік найдешевший номер у «гарячі» зимові вакації коштував 2,5 тисячі гривень, то тепер — 1800 грн. А деякі львівські готелі пропонують номери «стандарт» навіть за 960 грн. (зі сніданками). Аналогічна ситуація з подобовою орендою квартир. На новорічний період ціни не кусаються — від 500 гривень за добу. І це в самому центрі Львова…

Як розповіла «ВЗ» заступниця директора чотиризіркового готелю Олександра Гагаріна, попри карантинні обмеження, зимовий туризм у Львові все ж не буде надто провальним, бо імовірна дата локдауну — з 2−3 січня. «Гості з різних куточків України зможуть до нас приїхати, аби бодай відзначити католицьке Різдво та Новий рік, — каже пані Олександра. — Сподіваємося, транспорт не буде зупинений, і туристи приїдуть до Львова, щоб відчути дух Різдва. Хоча великого напливу гостей готельєри не очікують. По суті, це ще один сезон кризи… Яку під час локдауну отримаємо підтримку від уряду? Питання залишається відкритим».

Схожі новини