Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гапоненко пішла по третій титул

У Херсоні тривають чемпіонати України з шахів серед жінок. Спочатку вони змагалися у швидких шахах, потім розіграли титул у бліці. В обох турнірах перемогу здобула багаторічна членкиня збірної України Інна Гапоненко.

У рапіді Гапоненко випередила Євгенію Долуханову, а у бліці — молоденьку Надію Шпанько, забравши обидва перші призи по 15 тисяч гривень. А згодом жінки стартували у класичному турнірі, і Гапоненко розпочала боротьбу за наступний приз, який у цьому турнірі становить 150 тисяч гривень. Серед її головних конкуренток чемпіонка України з Києва Юлія Осьмак і віце-чемпіонка Наталя Букса зі Львова.

А у Львові в одному з приміщень головного корпусу Політехніки розпочався вже 17-й Меморіал Михайла Василишина (1938−2002), одного з очільників львівського спорту в останні роки минулого століття. У турнірі беруть участь 10 шахістів з п’яти країн, у тому числі три гросмейстери й три міжнародні майстри. Тому на турнірі встановлена гросмейстерська норма (7 очок), за яку можуть поборотися майстри. Львів представляють неодноразовий переможець попередніх турнірів гросмейстер Юрій Вовк, міжнародний майстер Олег Терлецький і 17-річний Данило Мосесов, який щойно вдало виступив на чемпіонаті України.

А тим часом…

У Сіані (Китай) завершився міжнародний турнір жіночої шахової еліти, яку очолювала ексчемпіонка світу китаянка Хоу Іфань. Серед її суперниць була й українка, також ексчемпіонка світу львів'янка Марічка Музичук. Хоу підтвердила свій клас і здобула перше місце, випередивши на очко перспективну іранку Хадемальшар’єх. Музичук набрала 4,5 очка.

Схожі новини