Передплата 2024 ВЗ

Європейський інвестиційний банк дасть Україні 640 млн євро

  • 09.12.2020, 14:10
  • 463

Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 640 млн євро на пріоритетні проєкти у галузі інфраструктури та транспорту

Сьогодні з банком уклали відповідні кредитні угоди. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

«640 млн євро від ЄІБ отримає Україна на реалізацію пріоритетних проєктів у галузі інфраструктури та транспорту», — зазначив міністр.

За його словами, 340 млн євро спрямують на відновлення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у східному регіоні (школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, муніципальний транспорт тощо).

При цьому 100 млн євро підуть на оновлення 183 км автошляхів у Луганській області, а ще 200 млн євро — на реалізацію проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Він передбачає закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20 українських містах.

Нагадаємо, раніше в Європейському інвестиційному банку анонсували, що підписання угод про три кредити ЄІБ Україні на загальну суму 640 млн євро відбудеться 9 грудня.

Кабінет міністрів 8 грудня схвалив залучення кредиту ЄІБ на 340 млн євро. Гроші підуть на реалізацію проєкту «Програма з відновлення України».

Схожі новини