Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна чотири рази намагалася обміняти полонених "всіх на всіх": РФ блокує

  • 09.12.2020, 13:50
  • 512

Україна в односторонньому порядку виконала домовленості, досягнуті на саміті "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня 2019 року

Україна чотири рази передавала списки на обмін утримуваними особами. Про це повідомив представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, журналіст Сергій Гармаш, передає Цензор.НЕТ.

Він підкреслив, що Україна в односторонньому порядку виконала домовленості, досягнуті на саміті «нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня 2019 року.

«Україна виконала практично всі зобов'язання, які могла. В односторонньому порядку. Відкрили нові контрольні пункти в'їзду/виїзду, незважаючи на карантин. Дали згоду на розмінування на 19 ділянках, на розведення сил і засобів на чотирьох нових ділянках. Були готові імплементувати „формулу Штайнмаєра“ до закону про особливий статус [Донбасу]. Чотири рази передавали переліки на обмін за формулою „всіх на всіх“. На жаль, майже всі процеси блокує російська сторона. І тепер РФ потрібно відповідати перед іншими представниками „четвірки“, чому вона це робить», — сказав Гармаш.

За його словами, можна констатувати, що поведінка Росії спровокувала консолідацію позицій Німеччини, Франції та України.

«Це викликає різке роздратування Кремля, чого він не приховує в публічних заявах. Геополітична кон'юнктура зараз може оцінюватися як позитивна для України. Є привід говорити про посилення санкцій проти Росії», — сказав представник України на переговорах.

Схожі новини