Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Данилюк вважає, що на прикладі Гройсмана Зеленський може показати, як він бореться з топ-корупцією

  • 08.12.2020, 14:07
  • 814

Приклад експрем'єра Гройсмана президент Зеленський може використати, щоб показати боротьбу із корупцією у вищих ешелонах української влади

Таку думку виданню «Україна молода» висловив колишній міністр фінансів в уряді Гройсмана, екссекретар РНБО Олександр Данилюк.

Коментуючи інформацію про те, що Володимир Гройсман фігурує у справі про хабар на 75 мільйонів гривень, Данилюк зазначив: «коли Зеленський говорить про топ-корупцію, то звичайно для нього це гарний приклад показати нарешті успішність боротьби з корупцією. У нас ніколи в історії з прем’єрами, взагалі з політиками такого рангу не було нічого. Це якщо брати з часу формування антикорупційної інфраструктури».

Як відомо, Олександр Данилюк під час роботи в Уряді Гройсмана мав публічний конфлікт з прем’єром через кадрові призначення, зокрема у Державній фіскальній службі.

«Дійсно в мене були непорозуміння з Гройсманом з цього приводу. Я про це говорив у свій час, але нині, у цьому контексті (скандал з „Укрбудом“ — Ред.) нехай НАБУ доводить. Думаю, зараз не час кидатися звинуваченнями. НАБУ має довести його вину зараз — от і все. Для цього є антикорупційні органи», — зазначає Данилюк.

Як відомо, днями в мережу злили ухвалу Вищого антикорупційного суду зі справи екснардепа-забудовника Максима Микитася з якої випливає, що за версією слідства НАБУ, в часи прем’єрства (грудень 2017 року) Володимир Гройсман отримував через посередників хабар за призначення Олександра Лятамбора президентом державної корпорації «Укрбуд».

Речник Гройсмана Василь Рябчук заявив, що ця інформація — «абсолютна брехня», а експрем’єр «не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь».

Журналіст Владислав Сидоренко, який оприлюднив інформацію про хабар Гройсману, побував в офісі у житловому комплексі «Аристократ», охоронці якого підтвердили, що там знаходиться офіс експрем’єра.

У пресслужбі Національного антикорупційного бюро у відповідь на запит видання «Главком» не стали спростовувати інформацію про те, що у справі скандального забудовника Максима Микитася фігурує прізвище колишнього голови уряду Володимира Гройсмана, а також факт обшуків у ЖК «Аристократ», де розташований офіс Гройсмана.

«Запитувана інформація становить таємницю досудового розслідування, і, відповідно до ст. 222 КПК України, не може бути розголошена», — йдеться у відповіді НАБУ. Редактор «Цензор.Нет».

Юрій Бутусов раніше повідомив, що НАБУ після свідчень забудовника Максима Микитася провело обшуки у структурах Гройсмана. ЗМІ також оприлюднили ухвалу ВАКС, в якій, зокрема, зазначено, що експрем'єр-міністр Володимир Гройсман отримав хабар на суму понад 75 мільйонів гривень.

Схожі новини