Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одна голова добре, а двадцять - краще: кількість радників Єрмака вразила КВУ

  • 08.12.2020, 11:55
  • 724

У голови Офісу президента України Андрія Єрмака більше радників, ніж у глави держави Володимира Зеленського

Про це у Facebook повідомив Комітет виборців України (КВУ) з посиланням на дані, отримані у відповідь на запит в ОП.

«У Єрмака в п’ять разів більше радників, ніж у Зеленського… Станом на 23 листопада у Єрмака 19 радників (згодом додався ще один радник — Олексій Арестович). У Зеленського тільки чотири радники», — йдеться в повідомленні.

Радниками президента вказані Ендрю Мак, Сергій Трофимов, Олег Устенко і Михайло Радуцький, всі вони працюють позаштатно.

Радниками Єрмака є: на штатній основі — Лілія Пашинна, Олександр Козенко, Андрій Ляхович, Вікторія Романова, Вадим Голомазов; на позаштатній основі — Сергій Куніцин, Олена Говорова, Дарія Зарівна, Дмитро Дячук, Вадим Потаєв, Сергій Неклева, Руслан Магомедов, Михайло Подоляк, Микола Беззубченко, Михайло Пасічник, Адомас Аудіцкас, Олександр Роднянський, Сергій Матієнко, Тимофій Милованов.

Читайте також: Єрмак захищає «свободу слова» проросійських каналів Медведчука

«Інститут радників президента фактично зруйновано. Показовим є не тільки мала кількість радників у президента, але і той факт, що протягом 2020 року вони, очевидно, жодного разу не зібралися. Це означає, що глава держави максимально відгороджений від об’єктивної експертної інформації, яку йому могли б надавати радники», — заявив глава КВУ Олексій Кошель.

Він назвав «нонсенсом» велику кількість радників у Єрмака.

«Відповідно до повноважень, він повинен забезпечувати роботу глави держави, зокрема й організовувати роботу радників президента», — зазначив Кошель.

Нагадаємо, 27 листопада ексголову Міністерства фінансів Ігоря Уманського було звільнено з посади радника голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Схожі новини