Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Транспорт під час локдауну працюватиме з обмеженнями, - Немчінов

  • 07.12.2020, 14:35
  • 624

Громадський транспорт під час локдауну, який пропонується запровадити на початку січня наступного року, працюватиме зі значними обмеженнями

Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі телеканалу «Україна 24», передає УНІАН.

Міністр зазначив, що у разі запровадження локдауну, для громадян України в’їзд та виїзд з країни буде відкритим, запровадження обмежень на міжнародне сполучення не планується.

Немчінова запитали, чому під час жорсткого карантину у січні пропонується дозволити роботу громадського транспорту та не закривати міжміське сполучення, хоча багато пасажирів ігнорують масковий режим.

«Від того, що стаються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. У цьому випадку це більше питання самоконтролю. Якщо подивитись пропозиції, які ми озвучили…, то мова йде про фактичне користування транспортом з іще більшими обмеженнями — з користуванням виключно сидячих місць…

Ви пригадайте початок карантину в Україні, і якою проблемою був доїзд медиків, доїзд працівників, які залишаються працювати (під час локдауну — ред.).

Епідеміологи прорахували варіанти і пропонують зі значними обмеженнями, тобто з використанням виключно сидячих місць, дозволити користування громадським транспортом, а також міжрайонне та міжобласне сполучення", — зазначив міністр Кабміну.

Читайте також: В уряді пояснили, що таке «інтелектуальний локдаун»

Нагадаємо, 4 грудня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ запропонує уряду запровадити жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю три тижні.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко говорив, що під час локдауну, можливо, працюватимуть гірськолижні курорти, готелі та церкви.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що рекомендував прем’єру Денису Шмигалю не вводити локдаун у грудні.

Схожі новини