Передплата 2024 «Добрий господар»

На будинку, де під час гей-оргії затримали депутата Європарламенту, встановили меморіальну табличку

  • 06.12.2020, 17:50
  • 898

У Брюсселі встановили меморіальну табличку європарламентарію від Угорщини Йожефу Сайеру. Її розмістили на тому самому водостоці, по якому він намагався втекти.

Про це інформує угорське видання Telex. hu, передає НВ.

Табличку на водостоці будинку розмістили чотири угорці. Вона майже відразу привернула увагу жителів Брюсселя, які приходили невеликими групами, щоб сфотографуватися.

На табличці — портрет Йожефа Сайера та текст угорською й англійською мовами.

«Політична кар'єра Йожефа Саєра, євродепутата від Фідес і ЄНП, закінчилася тут, коли він намагався втекти від правоохоронців за допомогою цього водостоку після того, як його впіймали на незаконній оргії з використанням екстазі на тлі пандемії COVID-19 27 листопада 2020 року», — йдеться в написі.

Автори таблички запевняють, що розмістили її як жарт.

«Коли з’явилася ця новина, члени команди в Брюсселі задумалися, як би знайти той водостік. Потім виникла ідея розмістити на ньому меморіальну табличку. Ми всі молоді люди з опозиційними настроями, тому, очевидно, була і сильна політична мотивація», — розповів один із авторів ідеї.

Нагадаємо, брюссельська поліція перервала «секс-вечірку» і затримала 25 осіб, більшість з яких були чоловіками, зокрема депутата Європарламенту Йожефа Сайера. За даними прокуратури, «секс-вечірка» пройшла в п’ятницю, 27 листопада, в барі на одній з центральних вулиць Брюсселя. Правоохоронці заявили, що, коли вони приїхали, учасники вечірки були майже голі і грали в гру.

Євродепутат Йожеф Сайер нібито намагався втекти по водостічній трубі, але поліція його затримала. Правоохоронці стверджують, що знайшли в нього екстазі, але євродепутат сказав, що не має до цього відношення. Після скандалу він подав у відставку.

У західній пресі вечірку описують як «гей-оргію» (gay gang bang, груповий секс за участю геїв). При цьому в Угорщині Сайер був відомий як противник одностатевих шлюбів — він сприяв появі поправки до Конституції про те, що шлюб — це союз виключно чоловіка і жінки. Він входив до угорської правоконсервативної партії прем'єр-міністра Віктора Орбана Фідес і вважається одним з її засновників. Політсилу звинувачують в обмеженні прав ЛГБТ-спільноти.

Схожі новини