Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На українсько-білоруському кордоні виявили авто, начинене гвинтівками та револьверами

  • 06.12.2020, 15:50
  • 807

Гвинтівки та револьвери в паливному баку автівки "Шевроле" з російською реєстрацією знайшли прикордонники на кордоні з Білоруссю на Чернігівщині

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної прикордонної служби.

«Учора вночі в пункт пропуску „Сеньківка“ прибув громадянин України на автомобілі „Шевроле“ російської реєстрації. Прямуючи в Білорусь, 46-річний українець обрав смугу руху „зелений коридор“. Враховуючи наявні профілі ризиків щодо можливого незаконного переміщення товарів і вантажів, прикордонники Чернігівського загону ініціювали поглиблений огляд транспортного засобу. Викликало підозру й те, що автомобіль був оснащений газобалонним обладнанням. До спільного прикордонно-митного огляду залучили службового собаку прикордонників. Знайдений сховок одразу насторожив правоохоронців, адже в паливному баку автомобіля вони знайшли запаковані в поліетилен гвинтівки та револьвери», — розповіли прикордонники.

Проте, згодом прикордонники встановили, що виявлені предмети не належать до вогнепальної зброї.

«Усього з паливного бака прикордонники дістали 5 пневматичних гвинтівок, 5 револьверів під патрон Флобера та дві тисячі набоїв до них. Чоловік пояснив, що придбав речі в Україні та планував їх перепродати в Білорусі», — йдеться у повідомленні.

Наразі співробітники митниці склали протокол за ст. 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Транспортний засіб та виявлені предмети вилучені.

Схожі новини