Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Не просто дякую — вклоняюся кожному з вас!": Петро Порошенко привітав військових зі святом

  • 06.12.2020, 10:00
  • 676

Пʼятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко привітав воїнів-захисників зі днем Збройних Сил України

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

«Ви — найкращі сини та доньки нашої держави. Ви захистили і захищаєте її від російської агресії. Саме ви є ключовим гарантом незалежності країни та свободи кожного громадянина.»

Порошенко відзначив, що саме Збройні Сили користуються найбільшою повагою і довірою українського суспільства.

«Як армія з народом, так і народ — з армією. А от влада теперішня, на жаль, не надто шанує армію. Вона для неї точно не пріоритет. І це — проблема світоглядна. Людям, які сповідують ідеологію „какая разница“, не дано зрозуміти і усвідомити роль армії як основи державності. Тому вони — вперше з часів Януковича — обмежують фінансування Збройних Сил. Тому вони провалили державне оборонне замовлення і згорнули низку надзвичайно важливих військових програм. Тому вони вже два роки не підвищують грошове забезпечення військовослужбовців, хоча ми це робили, бувало, що і двічі на рік.»

Попри усе, Порошенко висловив впевненість, що «армія, яка з честю витримала удар російського агресора, переживе і мишачу вовтузню усіх тилових пацюків». Порошенко переконаний, що українські Збройні Сили, які за своїм професіоналізмом наблизилися до кращих армій світу, є достатньо сильними, щоб пройти важкий період недолугого, некомпетентного керівництва.

«П'ять років на посаді Верховного Головнокомандувача — найскладніші в моїй роботі, але і найважливіші. Мені пощастило у цьому служінні бачити справжніх героїв, великих патріотів, бути з вами разом у захисті Україні. Не просто дякую — вклоняюся кожному з вас!»

Схожі новини