Передплата 2024 «Добра кухня»

Українських ветеранів нагородили медалями РФ

  • 05.12.2020, 15:10
  • 885

95-річний ветеран з Дніпропетровщини Василь Волошко отримав медаль та привітання від президента Російської Федерації, - родичі обурені

«Василь Волошко нагороджується ювілейною медаллю до 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні», — передає місцевий 11 канал.

Старша дочка ветерана розповідає, що три тижні тому зателефонували з міської ради ветеранів Новомосковська і попросили забрати відзнаку.

Жінка одразу ж хотіла повернути посвідчення. Та коли емоції вщухли, вирішила зберегти небажані нагороди як речовий доказ.

«Це все речові докази, а я вважаю, що це злочин проти нашої держави. Сьогодні, коли йде війна, коли проти нас воює Росія, крім обурення, прямої злості — нічого не може бути», — каже жінка.

Такі ж відзнаки отримали ще 14 ветеранів.

До Новомосковська 15 відзнак з РФ надійшли від обласної ради ветеранів Харкова. Відомо, що організація існує не так давно — рік і 8 місяців.

Тим часом голова Дніпропетровської організації всеукраїнського об’єднання ветеранів критикує як і тих, хто надсилав ці нагороди, так і тих, хто їх прийняв.

Схожі новини