Передплата 2024 «Добре здоров’я»

20 млн українців вакцинують від коронавірусу безкоштовно, - Степанов

  • 05.12.2020, 08:30
  • 547

В Україні близько 80% тестувань на Covid-19 на безкоштовній основі проводять державні лабораторії, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що 20 млн українців, які перебувають в групі ризику, вакцинують від COVID-19 безкоштовно. Про це Степанов заявив у програмі «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє «Сьогодні».

За його словами, 20 млн українців потрібно вакцинувати коштом держбюджету.

«Всі категорії ризику — це близько 20 млн осіб. Ми вважаємо, що їх треба вакцинувати і потрібно вакцинувати коштом держбюджету», — сказав Степанов.

Міністр додав, що насамперед вакцину отримають громадяни старші 60 років, які страждають хронічними захворюваннями і за професійною ознакою.

Зараз в Україні 80% тестів на коронавірус роблять безкоштовно

«Ми робимо в день … ось 4 грудня було майже 49 тис. тестів — з них те, що ми робимо безкоштовно, це близько 80% від загальної кількості і потужності наших лабораторій. Це повністю безкоштовно — коли в лікарню людину привозять, коли людина викликає мобільну бригаду», — сказав міністр.

За його словами, зараз збираються ввести безкоштовне тестування на антиген. «Це швидкі тести. Уже приїхала перша партія. Ми хочемо робити не менше мільйона тестів на місяць у всій країні, зокрема дати їх сімейним лікарям, у мобільні бригади, це буде при госпіталізації використовуватися», — наголосив Степанов.

Схожі новини