Передплата 2024 «Добрий господар»

Щеплення від COVID дозволить їхати на Кіпр без тестування

  • 04.12.2020, 17:55
  • 592

Влада Кіпру дозволить туристам, які пройшли вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 відвідувати країну без проходження тестування на наявність інфекції

«Відповідно до представленого міністром транспорту Янісом Каруссосом плану, який набуде чинності 1 березня 2021 року, люди, що пройшли вакцинацію від COVID-19, не будуть зобов’язані надавати сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус після прибуття», — йдеться в документі, який цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Як зазначає британське видання The Guardian, цей захід включено до зміненого плану з відновлення авіасполучення до країни.

The Guardian наголошує, що цей захід уряду Кіпру є доказом того, що життя стане набагато простішим для тих, хто прийме рішення зробити щеплення від COVID-19, всупереч запевнення влади й експерта у тому, що вакцинація не буде обов’язковою.

Наразі дві потенційні вакцини від коронавірусу, розроблені американською компанією Pfizer із німецькою BioNTech і компанією Moderna, перебувають на розгляді регуляційних органів у США та Європі. Їхня ефективність за підсумками клінічних випробувань становить 95% і 94,1% відповідно.

Схожі новини