Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У західних областях суттєво потепліє

  • 04.12.2020, 20:55
  • 674

Опадів не передбачається

У суботу відчутно потепліє у західних областях України, вдень до +5+12 градусів! Але вже 6-го грудня, у неділю, знову почне холоднішати, окрім Закарпаття, про це у Фейсбуці пише синоптик Наталія Діденко.

На Півночі України денна температура повітря вихідними коливатиметься близько нуля, а вночі почне поступово холоднішати і в ніч на неділю передбачається на Житомирщині та Київщині до -4−7 градусів, на Чернігівщині та Сумщині до -6−12 градусів!

У центральних областях вихідними вдень буде близько нуля, вночі в неділю стовпчики термометрів впадуть до -3−8 градусів, лише на Вінниччині буде -1−3 градуси.

Схід України обіцяє бути із найнижчою температурою повітря, але, як компенсація, світитиме сонце. Протягом дня очікується -2−7 градусів, а вночі в неділю аж -7−14 градусів! Антициклон.

Південна частина у суботу покаже денні +4+8 градусів, а вже в неділю й там очікується відчутне зниження температури повітря до невеликих нічних морозів.

До цієї температурної строкатості в Україні ще й приєднається сильний південно-східний вітер.

Проте хоч якась втіха можлива від нього — він розганятиме тумани і, відповідно, розсіюватиме шкідливі викиди з мільйонів автомобілів на наших дорогах та дими з приватних секторів.

Подекуди вологість та «мінуси» створять умови для ожеледиці — обережно з дистанцією і швидкістю.

Схожі новини