Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що не варто їсти на ніч: перелік продуктів від дієтолога

  • 04.12.2020, 20:15
  • 6 007

Дієтологиня Олена Кален розповіла, які продукти не варто їсти перед сном – вони можуть стати причиною безсоння та зайвої ваги

Передусім експертка порекомендувала відмовитися у вечірній час від м'яса і консервованих продуктів. Такими подробицями Кален поділилася на особистій сторінці в Instagram.

До переліку нерекомендованих ласощів увійшли також помідори, баклажани, авокадо, гострі сири та сир із цвіллю. За словами дієтологині, ці продукти можуть завдати шкоди через те, що в них міститься речовина під назвою тирамін, що перетворюється в норадреналін.

«З'їдаючи перераховані продукти, ви можете відчути, що перебуваєте в стресі. У зв'язку з цим вас може мучити безсоння і неприємні відчуття під ранок, ніби всю ніч вас хтось переслідував. Як підсумок, прокинувшись з почуттям втоми, протягом дня ви почнете їсти більше, що призводить до надмірної маси тіла», — заявила Кален.

Крім того, у другій половині дня, за словами фахівчині, не варто їсти селеру. Попри її корисні властивості при схудненні, селера належить до досить сильних діуретиків та може викликати часте сечовипускання. Це може негативно позначитися на якості сну.

Не рекомендується споживати на ніч:

  • Горіхи та жирні продукти.
  • Свіжі фрукти і ягоди.
  • Боби та гриби.

Що стосується свіжих фруктів, ягід, бобів і грибів, за словами дієтологині, вони здатні забродити й викликати метеоризм й болі в шлунку. А горіхи та жирні продукти дають велике навантаження на травну систему, що може призвести до порушення якості сну і зайвої ваги.

Схожі новини