Передплата 2024 ВЗ

"Вибивали" зізнання: у Києві полісмени погрожували сироті "пустити її по колу"

  • 03.12.2020, 17:55
  • 2 090

У Києві сирота Христина Антонова, яку засудили до восьми років ув’язнення за розбій, стверджує, що після затримання два з половиною роки тому двоє поліцейських Святошинського РОВД погрожували їй фізичним насильством та сфальсифікували докази, підкинувши таблетки

Про це у Facebook розповів координатор з адвокатської роботи в Українській Гельсінській спілці з прав людини Олег Веремієнко.

Весь цей час дівчина перебуває у СІЗО, а суд розглядає апеляцію на вирок. Перше судове слухання по апеляції має відбутись 24 грудня.

«Це було в травні, рівно два з половиною роки тому. Христина знайшла в столичному парку трьох молодих людей, які лежали на траві в майже непритомному стані (як пізніше показала судмедекспертиза — в стані сильного отруєння сурогатним алкоголем). Христина зі свого мобільного телефону викликала швидку і поліцію… Приїхала поліція і запідозрила дівчину в крадіжці мобільного телефону, оскільки один з потерпілих сказав, що в нього немає його мобільного та інших особистих речей. Потерпілий сказав поліції, що нібито Христина може бути причетна до крадіжки його майна. Патрульні затримали дівчину і доставили її в Святошинське РОВД», — написав захисник.

Читайте також: Зґвалтування у Кагарлику: з’явилися й інші жертви насильства з боку поліцейських

За його словами, у відділку затриману допитували із застосуванням психологічного насильства та без адвоката вимагали написати «явку з повинною» щодо розбою, а також підкинули якісь таблетки: «зокрема, Христина стверджує що їй погрожували „пустити по колу“ в Святошинському РОВД. Аналогічні речі казали мінімум ще двоє співробітників МВС».

«Затримана — кругла сирота, яка виросла в дитячому будинку, батьків у неї немає, і цілком очевидно, що „нова чесна“ поліція і прокуратура просто хотіли зробити з неї цапа-відбувайла. Поки „слєдаки“ Святошинського РОВД отримують премії за кількість „розкритих“ тяжких злочинів, дівчина провела в Київському СІЗО вже 2,5 роки. І кінця і краю цьому свавіллю немає», — додав Олег Веремієнко.

Схожі новини