Передплата 2024 «Добра кухня»

Гусєв збирається ліквідувати ДК "Укроборонпром" у 2021 році

  • 03.12.2020, 14:55
  • 686

Державний концерн «Укроборонпром» припинить своє існування з наступного року. Замість нього створять нові холдингові компанії

Про це у четвер, 3 грудня, повідомив під час пресконференції новопризначений директор концерну Юрій Гусєв, передає «Українська правда».

«Планується, що наступного року „Укроборонпром“ припинить своє існування», — заявив він.

Натомість створять нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління та прозорості. Гусєв стверджує, що це забезпечить уникнення будь-яких корупційних та інших ризиків. Утім, він не уточнив, чи будуть це приватні чи державні компанії.

Читайте також: «Укроборонпром» успішно завершив випробування нової ракети (відео)

Завдання трансформувати «Укроборонпром» поставив новому керівнику Володимир Зеленський, пише «Укрінформ». Нові холдинги, як запевняє Гусєв, постачатимуть Збройним силам України якісну військову техніку та озброєння.

Нагадаємо, що 3 грудня Зеленський призначив колишнього голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну «Укроборонпром».

На цій посаді він замінив Ігоря Фоменка, який виконував обов’язки директора концерну після звільнення Айвараса Абромавичуса.

Схожі новини