Передплата 2024 «Добра кухня»

Пережила іспанку і двічі перемогла COVID: 102-річна жінка здивувала витривалістю

  • 03.12.2020, 13:35
  • 683

102-річна американка Анджеліна Фрідман, яка пережила епідемію іспанського грипу в 1918 році, двічі перемогла коронавірус COVID-19

Про це повідомляє CNN.

Фрідман пережила рак, викидень, внутрішню кровотечу, сепсис і тепер не одну, а дві епідемії. До того ж коронавірус, за словами її дочки Джоан Мерол, коронавірус вона перемогла двічі.

Перший позитивний тест Фрідман отримала в березні після того, як потрапила в лікарню для «незначної медичної процедури». Перемогти COVID-19, який забрав майже 1,5 мільйона життів у всьому світі, Анджеліні вдалося в квітні.

Наприкінці жовтня у жінки спостерігався жар і сухий кашель. У будинку для літніх людей, де живе Фрідман, подумали, що це звичайний грип, але вона знову дала позитивний результат. 17 листопада Анджеліна перемогла коронавірус вдруге.

Читайте також: 104-річна жінка, яка поборола коронавірус, розкрила секрет свого одужання

Незважаючи на те, що вона майже втратила слух і погано бачить, жінка все ще радіє життю, яке було сповнене горя і труднощів.

Народилася Анджеліна в 1918 році на кораблі, який перевозив іммігрантів з Італії до Нью-Йорку. Це було в розпал епідемії іспанки 1918 року, і дитина захворіла на цю хворобу.

Її мати померла при пологах, а дві її сестри допомогли жінці вижити, після чого діти возз’єдналися зі своїм батьком в Нью-Йорку, де вони жили в Брукліні. Наразі Фрідман — остання дитина, що вижила з 11 дітей, які були в сім’ї.

Схожі новини