Передплата 2024 ВЗ

Клімкін закликав уважніше стежити за угорцями на Закарпатті

  • 03.12.2020, 09:55
  • 585

Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що виконанням гімну Угорщини в раді ОТГ на Закарпатті та іншими схожими діями іноземці хочуть створити угорський простір у регіоні

Про це він заявив в ефірі програми «Великий ефір Василя Зими» на Еспресо.TV.

«Я був три тижні тому на конференції „Open Zakarpattia“. Ну от подивіться, Берегове, приїздите туди, а там — угорський час; три прапори — наш (український — ред.), ЄС і, звичайно, угорський. Ну хай угорський прапор вже, його можна вважати символом національної ідентичності. Але гімн — це вже точно не символ національної ідентичності угорців, це державний символ», — зауважив Клімкін.

Читайте також: Угорщину запідозрили в «тихій» окупації території України

Колишній міністр вважає подібні дії абсолютно свідомою провокацією.

«А відповідь має бути дуже проста. Все фінансування угорське, яке є, воно має відбуватися тільки прозоро і тільки спільно. А якщо так не відбувається, то ніякого фінансування. От над цим маємо працювати абсолютно послідовно. Це буде, як холодний душ, для угорців. І без цього вони ніяк не можуть. Вони ж розуміють, що це наш державний простір, але у всьому іншому хочуть зробити це угорським простором. У всьому абсолютно: фінансування, звички, мовні, етнічні особливості. Оце їхня мета», — наголосив Клімкін.

За його словами, влада має проводити на Закарпатті дуже оперативну та послідовну політику, щоб без України там нічого не відбувалося.

Схожі новини