Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд дозволив використовувати персональні дані хворих на COVID-19 і медиків без їхньої згоди

  • 02.12.2020, 19:50
  • 666

Кабінет міністрів дозволив державним органам використовувати деякі персональні дані без згоди власника, такий дозвіл діятиме до кінця карантину та впродовж 30 днів після його закінчення

У порівняльній таблиці до проєкту постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 22 липня 2020 р. № 641», зазначено, що на період карантину тимчасово дозволяється обробка персональних даних осіб з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 та медичних працівників. Про це передає Суспільне.

Так, Національній службі здоров'я дозволено обробляти дані щодо прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця народження і проживання, роботи або навчання, номеру телефону, діагнозу, місця шпиталізації, відомостей про стан здоров'я «та інших персональних даних у порядку інформаційної взаємодії між зазначеними суб'єктами».

У документі також відзначається, що дані підлягають знеособленню, а, у разі неможливості — знищенню впродовж 30 днів після ухвалення рішення про скасування карантину.

Схожі новини