Передплата 2024 «Добрий господар»

ВООЗ змінила рекомендації щодо носіння масок

  • 02.12.2020, 18:30
  • 105.6K

В Україні людину без маски можуть оштрафувати від 170 до 255 грн без суду

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вважає, що в умовах пандемії маску слід носити і всередині, і поза приміщеннями, якщо немає можливості для дотримання фізичної дистанції щонайменше в один метр. Про це йдеться в опублікованих у середу в Женеві керівних рекомендаціях ВООЗ, передає Главком.

Зазначається, що організація рекомендує носити маску завжди, незалежно від можливостей для дотримання необхідної дистанції, в приміщеннях, де відсутнє належне провітрювання.

«Ця рекомендація поширюється як на дорослих, так і на дітей 12 років і старше. Дітям до п’яти років носіння масок не рекомендоване, а для вікової категорії від 6 до 11 років рішення про те, надягати маску чи ні, приймається з урахуванням конкретної ситуації щодо поширення коронавірусу в даній місцевості, а також вміння дитини правильно використовувати маску, і від можливості забезпечити нагляд з боку дорослих», ─ пояснили в ВООЗ.

Також уточнюється, що у громадських місцях, де можуть виникнути спалахи поширення коронавірусу, ВООЗ радить носити «немедичні маски як всередині приміщень, таких, як магазини, спільні робочі місця і школи, так і поза приміщеннями, де неможливо фізичне дистанціювання не менше ніж в один метр».

Схожі новини