Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через зміни клімату в Новій Зеландії оголосили надзвичайну ситуацію

  • 02.12.2020, 14:50
  • 665

Державний сектор має досягти вуглецевої нейтральності до 2025 року

У Новій Зеландії оголосили надзвичайний стан через зміни клімату, адже повені та пожежі впливають на життя мешканців та промисловість. Про це заявила прем'єр-міністерка країни Джасінда Ардерн, передає ТСН.

До такого рішення новозеландський уряд прийшов після висновків Міжурядової групи експертів зі зміни клімату про те, що глобальні викиди повинні скоротитися, аби уникнути потепління на планеті на понад 1,5 градуса Цельсія.

Йдеться про руйнівний вплив повеней, підйому рівня світового океану і природних пожеж на Нову Зеландію і добробут громадян. Негативний вплив також спостерігається основні види промисловості, доступ до водних ресурсів та сфери охорони громадського здоров'я.

Державний сектор має досягти вуглецевої нейтральності до 2025 року. Слід зауважити, що найбільшим джерелом викидів вуглекислого газу в країні є автомобільний транспорт, а також сільське господарство.

Як повідомлялося, Міжнародна спільнота повинна реагувати на кліматичні зміни з такою ж невідкладністю, як і на пандемію COVID-19, оскільки глобальне потепління є більшою загрозою, ніж коронавірус, йдеться у звіті Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Схожі новини