Не знаєте, що варити? Зробіть французький цибулевий суп
- 02.12.2020, 20:30
- 10.1K
Цибуля тушкована в білому вині, з бульйоном, прянощами і вершковим маслом – це неймовірна смакота, а родзинка страви – у подачі з грінками в шапці сиру
Кажуть, що цей суп придумав король Людовік у мисливському будиночку, маючи в запасі лише цибулю, вершкове масло й шампанське. Він усе змішав — і винайшов справжній кулінарний шедевр, пише ТСН.
Інгредієнти:
- 4 великі цибулини
- 4 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. борошна
- по 0,5 ч. л. солі й цукру
- 150 мл білого сухого вина
- 500 мл курячого бульйону
- 150 г твердого сиру
- хліб для грінок
Покроковий рецепт:
- цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Обсмажити на вершковому маслі та невеликому вогні до золотистого кольору;
- додати спеції і борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину. Влити біле сухе вино, збільшити вогонь і випарювати 5−10 хвилин;
- влити бульйон. Закрити кришкою і варити 15−20 хвилин;
- розігріти духовку до 140 градусів і приготувати в ній грінки;
- сир натерти на терці. Дістати грінки з духовки і щедро їх посипати сиром;
- суп перелити в жаростійкі горщики або тарілки, в кожну покласти 1−2 грінки і запекти в режимі гриль до апетитної золотистої скоринки.