Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не знаєте, що варити? Зробіть французький цибулевий суп

  • 02.12.2020, 20:30
  • 10.1K

Цибуля тушкована в білому вині, з бульйоном, прянощами і вершковим маслом – це неймовірна смакота, а родзинка страви – у подачі з грінками в шапці сиру

Кажуть, що цей суп придумав король Людовік у мисливському будиночку, маючи в запасі лише цибулю, вершкове масло й шампанське. Він усе змішав — і винайшов справжній кулінарний шедевр, пише ТСН.

Інгредієнти:

  • 4 великі цибулини
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • по 0,5 ч. л. солі й цукру
  • 150 мл білого сухого вина
  • 500 мл курячого бульйону
  • 150 г твердого сиру
  • хліб для грінок

Покроковий рецепт:

  1. цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Обсмажити на вершковому маслі та невеликому вогні до золотистого кольору;
  2. додати спеції і борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину. Влити біле сухе вино, збільшити вогонь і випарювати 5−10 хвилин;
  3. влити бульйон. Закрити кришкою і варити 15−20 хвилин;
  4. розігріти духовку до 140 градусів і приготувати в ній грінки;
  5. сир натерти на терці. Дістати грінки з духовки і щедро їх посипати сиром;
  6. суп перелити в жаростійкі горщики або тарілки, в кожну покласти 1−2 грінки і запекти в режимі гриль до апетитної золотистої скоринки.

Схожі новини