Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуація контрольована: Садовий не бачить підстав для введення локдауну у Львові

  • 30.11.2020, 14:55
  • 881

Ситуація із захворюваністю у місті наразі залишається стабільною, а до Львова на Різдво хочуть приїхати численні туристи, тому жодні заборони діяти не будуть

Про це заявив міський голова Андрій Садовий, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«У нас по Львову ситуація рівно тримається по кількості людей, які захворіли, і по ліжко-місцях. Ми маємо близько 49% ліжок, зайнятих у наших міських комунальних лікарнях. Зараз йдеться про локдаун. Уряд ще не вирішив кінцево, як він буде виглядати, але він має бути індивідуальним — братиметься до уваги специфіка кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас у цей час завжди є особлива атмосфера у Львові.

Дуже багато людей хочуть її побачити, і на це потрібно зважати, тому жодні заборони діяти не будуть. Жорсткі обмеження можуть бути дуже великим ударом по економіці міста", — зазначив мер у ефірі радіо «Люкс».

Читайте також: Чому програв Синютка? Чи радше, чому виграв Садовий?

На думку Садового, потрібно щодня стежити за ситуацією і контролювати дотримання маскового режиму та карантинних обмежень.

«Це може бути ефективнішим, ніж введення повного локдауну. По країні потрібно дивитись, де яка готовність є, оскільки якщо медична система готова, то це один варіант, якщо не готова — треба закривати. Ми у Львові поки що тримаємо ситуацію під контролем», — додав він.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 784 ПЛР-тести. Відтак, 442 — позитивні, серед них львів'ян — 215. Залишку проб у холодильнику немає. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 46 078 осіб, зокрема у Львові — 19 732. З них 29 068 — одужали (у Львові — 13 268), 1236 — померли (у Львові — 596).

Загалом у медичних закладах у стаціонарах перебуває 598 осіб, з них з коронавірусом — 412. У реанімації — 35 осіб, 11 — на апаратах ШВЛ.

Схожі новини