Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голова ЛОДА ініціював звільнення двох причетних до трагедії у Жовкві

  • 30.11.2020, 13:15
  • 782

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький робить подання на звільнення з посади голови Жовківської РДА Романа Черніховського

Про це Максим Козицький написав у Facebook.

«27 листопада внаслідок несправності в м. Жовква та в Жовківській ЦРЛ з 17.50 до 19.10 год. було відсутнє електропостачання. Як наслідок, в реанімаційному відділенні померли дві людини, що були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на Соvid-19, двосторонню пневмонію.

Попередня причина смерті людей — дихальна недостатність, внаслідок двобічної пневмонії.

У лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні.

Читайте також: МОЗ анонсувало перевірку генераторів у всіх лікарнях України

А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу чомусь перебував у гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі.

Керівництво медзакладу пояснило, що генератор не підключили до реанімаційного відділення, оскільки в ньому не було потреби. А в самому Жовківському РЕМ, коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що електроенергії не буде впродовж 20 хвилин.

За даним фактом Нацполіцією України відкрите кримінальне провадження за ст. 119, 367 ч. 2 К К України.

Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Співчуття рідним та близьким".

Схожі новини