Передплата 2024 ВЗ

ЗСУ відігнали диверсантів пострілами і знешкодили ворожий безпілотник

  • 30.11.2020, 08:15
  • 560

У неділю, 29 листопада, російські військові в зоні проведення Операції об'єднаних сил чотири рази порушили мирні домовленості

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

Біля населеного пункту Катеринівка окупанти застосували гранатомети різних систем і 82-мм міномети. Поблизу Попасної ворог стріляв із автоматичного станкового гранатомета, стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу Луганського Об'єднані сили вчасно виявили висування ворожої диверсійно-розвідувальної групи, що намагалася провести мінування українських позицій. Після відкриття вогню диверсанти противника відступили.

На шляху відступу ворожої ДРГ українські військовослужбовці виявили засоби мінування російського виробництва, особисті речі диверсантів та інше військове спорядження.

Крім того, на цій же ділянці українські військові збили ворожий безпілотник типу «Гранат», що входить до комплексу забезпечення дій артилерії «Наводчик-2», який ворожі диверсанти використовували для проведення розвідки та корегування свого підходу до українських позицій.

«Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін», — зазначили у штабі ООС.

Упродовж 29 листопада бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Схожі новини