Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чехія послабить карантинні обмеження

  • 29.11.2020, 19:35
  • 733

З наступного четверга, 3 грудня, Чехія перейде з 4-го ступеня протиепідемічної системи (PES) до 3-го, що дозволяє дещо пом’якшити карантин

Таке рішення було одноголосно схвалено на позачерговому засіданні уряду республіки в неділю, повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Ян Блатни, передає кореспондент Укрінформу.

Блатни оголосив про завершення дії комендантської години з 3 грудня — на вулиці зможуть зібратися до 50 людей (нині це 6).

«Відкриються непродуктові магазини, ресторани, заклади, які надають послуги, та фітнесцентри, але за умови дотримання суворих епідеміологічних заходів. Зокрема, в ресторанах дозволено буде сидіти 4 людям за столом, заповнюваність приміщення не має перевищувати 50%; у всіх магазинах перебувати може 1 покупець на 15 квадратних метрів», — навів деталі міністр промисловості та торгівлі Карел Гавлічек.

З четверга після 6-тижневої паузи зможуть відкритися музеї та галереї, відвідуваність має становити чверть від звичайної. Можуть відкритися бібліотеки.

Читайте також: Чехія вакцинуватиме своїх громадян безкоштовно

Водночас театри та кінотеатри залишаються закритими. Кількість людей на богослужіннях у передріздвяний сезон залежатиме від розміру церкви.

Нагадаємо, у Чехії, яка опинилась серед лідерів за масштабами інфікування, з 22 жовтня діяв досить жорсткий карантин, гастрономія була закрита ще з 14 жовтня.

Наразі середня захворюваність по країні становить 57 людей на 100 тисяч населення протягом 7 днів. За даними МОЗ ЧР, за останню добу зафіксовано 2 667 нових випадків інфікування. Актуально хворими вважаються 68 268 людей, з них у лікарнях перебувають 5 087 людей.

Схожі новини