Передплата 2024 «Добрий господар»

Перші порушення: у Чернівцях члени ДВК розписалися у порожніх бланках

  • 29.11.2020, 14:15
  • 659

У Чернівцях із 8:00 стартував другий тур виборів міського голови

Як повідомляє поліція області, правопорядок на виборах забезпечують майже 250 правоохоронців.

Водночас спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» вже зафіксували декілька порушень. Зокрема, на одній з дільниць до порожніх бланків підрахунку голосів уже внесли прізвища та підписи членів виборчої комісії. Відповідно до ч. 1 ст. 158−3 Кримінального кодексу, підписання протоколу до його остаточного заповнення незаконне і за це загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади до 5 років.

Також на деяких дільницях зафіксували недостатню кількість стаціонарних і переносних виборчих скриньок. Крім того, є дільниці, які не дотрималися вимог про доступність для людей з інвалідністю та не виділили кабінки для людей із підозрою на вірусні захворювання.

Читайте також: Під час виборів у Дніпрі та на Львівщині зафіксували найбільше порушень — ОПОРА

На одній з дільниці представниці екзит-полу у присутності правоохоронців проводили опитування безпосередньо у приміщенні виборчої дільниці. Після звернення спостерігачів до поліції сторонні люди вийшли з дільниці.

Як пояснює «ОПОРА», згідно з виборчим законодавством представники екзит-полу не мають права бути присутніми у приміщенні, де проводиться голосування.

Нагадаємо, 29 листопада відбувається повторне голосування на виборах мера Чернівців. А 6 грудня відбудеться другий тур у Кривому Розі.

Схожі новини