Передплата 2024 «Добра кухня»

У Чернівцях стартував другий тур виборів мера

  • 29.11.2020, 08:55
  • 513

Сьогодні, 29 листопада 2020 року, Чернівці повторно обиратимуть міського голову

Із дотриманням протиепідеміологічних вимог проголосувати можна буде з 8:00 до 20:00, передає Еспресо.TV.

Чернівчани мають обрати або підприємця Романа Клічука від партії «Єдина альтернатива», який є одним із найзаможніших людей Буковини, або відомого чернівецького політика, екссекретаря міськради та ексвиконувача обов'язків керівника міста Віталія Михайлішина, що очолює партію «Команда Михайлішина».

У першому турі Клічук набрав 27,29% голосів, Михайлішин — 21,33% голосів.

За даними видання Молодий буковинець, Клічуку належить товариство з обмеженою відповідальністю «РОМА» — дистрибуційна компанія, лідер з продажу продажу алкогольних, пиво-безалкогольних напоїв та кондитерських виробів у Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській та Франківській областях. За результатами 2015 року ТОВ «РОМА» було найбільшим платником податків до місцевого бюджету.

Минулого року, за словами Клічука, його підприємство увійшло в п’ятірку найбільших платників податків області. Крім того, Клічук є власником низки ресторанів, пабів та інших закладів харчування у Чернівцях. Раніше був пов'язаний з партіями «Самопоміч» та «Батьківщина».

Читайте також: На дільницю з особистою ручкою: Уряд розробив карантинні правила під час виборів

Своєю чергою, Михайлішин вважається близьким до мільярдера Дмитра Фірташа, чия діяльність починалася з Чернівців і де він досі зберігає великий вплив. Політичне минуле Михайлішина — у Партії регіонів та ОПЗЖ.

2019 року він балотувався до Верховної Ради України 9-го скликання від «Опозиційної платформи — За життя» по 201-му виборчому округу Чернівецької області. Тоді він був членом політичної партії «Опозиційна платформа — За життя».

У 2019 році профінансував «Опозиційну платформу — За життя» на 1,2 млн. грн.

Під час Революції гідності Михайлішин звертався до суду з вимогою заборонити розміщення наметів у середмісті Чернівців.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради України 7-го скликання від Партії регіонів по округу № 201.

«Тоді його звинуватили у використанні медійного адміністративного ресурсу. За ініціативи Михайлішина напередодні виборів для освітян відбувся концерт російського співака Олександра Буйнова. Для медпрацівників підготували концерт іншого російськомовного артиста — Олександра Розенбаума. Під час заходу роздавали блокноти та магніти з символікою Михайлішина», — зазначає рух Чесно.

Схожі новини