Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині заборонили користуватися пластиковими пакетами

  • 27.11.2020, 18:50
  • 756

Заборона не поширюватиметься на тонкі пластикові пакетики, які використовують у відділах для продажу овочів та фруктів

Німецький парламент постановив заборонити пластикові пакети з 2022 року. Відповідну заборону Бундестаг ухвалив у четвер, 26 листопада, повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначається, після перехідного періоду, який через численні звернення представників галузі торгівлі збільшили з шести до 12 місяців, пластикові пакети з товщиною стінок від 15 до 50 мікронів будуть заборонені.

Водночас не підпадають під заборону сумки для багаторазового використання, а також тонкі пластикові пакетики, які переважно використовують у відділах для продажу овочів і фруктів.

В організації із захисту довкілля WWF заявили, що заборона на пластикові пакети має «швидше символічне значення».

«Загалом правильно виробляти і пускати в обіг менше одноразового пластику. Однак пластикові пакети становлять лише близько одного відсотка споживання пластику в Німеччині. Насамперед важливо просувати альтернативи багаторазового використання», — пояснив експерт із пластикових відходів WWF Німеччини Бернхард Бауске.

Читайте також: На Львівщині посадовцю «впаяли» штраф за екологічну шкоду

Представниця партії «Зелених» з питань захисту довкілля Беттіна Гоффманн назвала цю заборону «краплею в морі».

«Тенденція до зростання кількості одноразової упаковки буде зростати. Нам у Федеральному міністерстві навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини нарешті потрібні стратегії із запобігання виникненню твердих відходів і щодо багаторазового використання», — написала вона на своїй сторінці у Twitter.

Зазначимо, уряд Німеччини підготував законопроєкт про заборону пластикових пакетів у листопаді минулого року.

Схожі новини