Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відрізала собі коси – на перуки для онкохворих дітей

12-річна Мілана Шатирко з села Киїнки, що на Чернігівщині, віддала своє довге розкішне волосся для створення перук для онкохворих дітей, які втратили власне волосся через хіміотерапію

За словами Мілани, поділитися своїм волоссям вирішила ще рік тому. І про це розповіла своїй ве­ликій та дружній родині, адже там аж десятеро дітей — двоє рідних і восьмеро усиновлених!

Дівчинка знає, що онкохворим дітям підходять перуки лише з натурального волосся. У середньому, щоб виготовити одну дитячу перуку, потрібно 4−8 доно­рів. І вимоги донорам ставлять високі — коси мають бути не коротші за 30 сан­тиметрів.

Мілана за своє життя жодного разу не підстригала своїх локонів, хіба що лише кінчики. Ще у дитячому садочку мала мрію — відростити таке волосся, як у героїні Айсі з мультика «Вінкс». Мілана захоплюється малюванням та музикою. Любить тварин і мріє стати ветеринаром.

Волосся Мілани відправлять до Львова, де діє ініціатива Hair for share (з англійської — «Ділитися волоссям»), яку започаткували кілька місцевих жите­льок. Вони також обрізали свої коси для хворих на рак.

Схожі новини