Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Виправдали рестораторку, яка збила 15-річного підлітка на смерть

  • 26.11.2020, 11:55
  • 1 266

Октябрський райсуд Полтави виправдав полтавську підприємицю Наталію Саєнко, яку звинувачували у вчиненні ДТП на пішохідному переході, внаслідок якої загинув 15-річний підліток

Про це повідомляє Суспільне.Полтава.

Своє рішення суд аргументував недоведеністю кримінального порушення. Вирок суддя Анатолій Савченко зачитував дві години. Прокуратура та потерпілі просили для обвинуваченої 8 років ув’язнення, сама ж Наталія Саєнко та її захисники хотіли виправдання, бо вважали провину не доведеною.

Як пише місцеве інтернет-видання «Полтавщина», суд повністю виправдав водійку, а також зняв арешт з її майна й посвідчення водія.

Суд постановив, що велосипедист порушив правила дорожнього руху і виїхав на пішохідний перехід, а повинен був перетинати дорогу, перевозячи велосипед у руках. Також суддя, посилаючись на результати експертизи, постановив, що Саєнко не мала змоги уникнути зіткнення.

Читайте також: На Львівщині водій збив дитину на велосипеді і втік з місця ДТП

Доказ сторони потерпілих та обвинувачення про те, що Саєнко в момент аварії розмовляла по телефону, суддя визнав недоведеними, пише видання.

Після оголошення вироку мама загиблого Наталія Левченко та його тітка Ірина Сердюк зазначили, що «на совісті Саєнко дві смерті», і розповіла, що 24 листопада помер дідусь Артема, який «не витримав переживань». Вирок вони вважають несправедливим.

Адвокат потерпілих Дмитро Семеха зазначив, що такий вирок є прецедентним і сторона потерпілих буде подавати апеляційну скаргу. Апеляцію подаватиме і прокурор.

Про ДТП

6 листопада 2018 року в Полтаві позашляховик Mercedes-Benz, за кермом якого перебувала Наталія Саєнко, збив 15-річного велосипедиста на нерегульованому пішохідному переході. Хлопця з травмами та забоєм головного мозку госпіталізували в стані церебральної коми.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Автомобіль забрали на штрафмайданчик.

Після ДТП чоловік Саєнко забрав з машини відеореєстратор. Наступного дня відеореєстратор надали слідчим. Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного вилучення відеореєстратора з місця ДТП.

7 січня Артем Левченко помер у лікарні, не приходячи до тями. Після смерті хлопця справу перекваліфікували на ч. 2 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

9 січня Саєнко відправили під цілодобовий домашній арешт.

Схожі новини