Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Справу Василя Стуса» закуплять для Львівщини й Луганщини

На це Львівська облрада виділила 910 тисяч гривень

Бібліотекам та школам Львівщини й Луганщини закуплять книгу Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». Таке рішення прийняла Львівська обласна рада під час позачергової сесії VII скликання.

Для цього облрада на­дала кошти у сумі 910 ти­сяч гривень. Закупівля книг відбудеться у рамках реа­лізації Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2017−2020 роки за рахунок зменшення резервного фонду обласного бюджету.

Попередньо ініціативу заку­пити заборонену судом книгу «Справа Василя Стуса» для бі­бліотек і шкіл Львівщини і Лу­ганщини підтримала президія Львівської обласної ради. Її го­лова Олександр Ганущин на­голосив, що видавництво Vivat пішло назустріч такій ініціативі і 600 книг вже передали бібліоте­кам Луганщини.

Нагадаємо, Дарницький ра­йонний суд 19 жовтня частко­во задовольнив позов нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчу­ка проти журналіста й істори­ка Вахтанга Кіпіані та видав­ництва Vivat — про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса». Зо­крема, суд вирішив визнати «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, не­доторканності й ділової репу­тації», інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Спра­ва Василя Стуса». Вахтанг Кі­піані та видавництво Vivat зая­вили, що на таке рішення буде подано апеляцію.

Схожі новини