Передплата 2024 «Добра кухня»

Музей Майдану звернувся до українців через дискредитаційну атаку

  • 25.11.2020, 19:15
  • 804

Співробітники Музею Майдану вважають, що на Національний музей Революції Гідності відбулась "потужна інформаційна атака, завдання якої – дискредитувати та позбавити гідного сприйняття інституції"

Про це йдеться у зверненні Музею Майдану.

«Напередодні 7 річниці Євромайдану на Національний музей Революції Гідності відбулась потужна інформаційна атака, завдання якої — дискредитувати, позбавити гідного сприйняття інституції, яка уособлює собою політику національної пам’яті і щодо Майдану, і загалом — щодо права народу боротись проти тиранії у своїй країні», — йдеться у зверненні.

Працівники Музею Майдану переконані, що відповідальність за те, що Меморіал Героїв Небесної сотні досі не побудовано, мають розділити між собою президент, Генпрокуратура і уряд на чолі з прем'єр-міністром, незалежно від їхніх прізвищ.

У музеї стверджують, що кожен крок щодо будівництва меморіалу здійснювався відповідно до закону і за принципами прозорості, підзвітності громадськості та інформування державних органів відповідної компетенції. У музеї очікують від правоохоронних органів — Національної поліції, прокуратури, СБУ — належного й неупередженого проведення слідства для з'ясування всіх питань, що виникли.

Водночас у музеї закликають ЗМІ та громадськість активно спостерігати за процесом слідства, запрошують ознайомлюватися з матеріалами та документами, наданими Національним музеєм Революції гідності.

Читайте також: Символ реваншу і страху влади перед ідеями Майдану — Порошенко про обшуки в Музеї Революції Гідності

Нагадаємо, вранці 19 листопада СБУ і Нацполіція прийшли з обшуком до Національного музею Революції Гідності. У СБУ причиною обшуку назвали підозри у розкраданні коштів щодо посадовців меморіального комплексу.

У поліції заявили, що розслідують збитки у 4 млн. грн. в Національному музеї Революції Гідності.