Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна залишилась без грошей, бо у бюджеті з'явилась "діра", - Железняк

  • 25.11.2020, 15:15
  • 743

Перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що зараз Україна залишилася без грошей, а в державному бюджеті на 2020 рік залишається величезна "діра" - не вистачає мінімум 40 млрд. гривень

Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на пресслужбу партії.

«Головна проблема — це те, що фактично не залишилося грошей. Була величезна „діра“ в бюджеті, яку хотіли закрити за рахунок МВФ, ЄС і Світового банку. Але грошей нам більше ніхто не дасть через ганебне рішення щодо антикорупційної системи і незалежності Нацбанку. А держава більше грошей не заробила», — зазначив Железняк.

За його словами, перші сигнали «були ще минулого тижня, коли Держказначейство заморозило витрати, і грошей ніхто не отримав».

Читайте також: Панський бюджет для слуг народу

«Це означає, що держава поки що здатна платити зарплату, пенсії, а також виплачувати зовнішній борг і забезпечувати деякі програми в оборонній галузі. На все інше грошей немає. На будівництво дороги, школи, обладнання для лікарень — на все це грошей немає. І, ймовірно, не буде», — вважає Железняк.

Нардеп зазначив, що зараз владі потрібно якось знайти гроші на зовнішніх ринках або скорочувати витрати.

«За нашими підрахунками, від 50 до 120 млрд. гривень не буде сплачено з держбюджету. І це відчує кожен — десь не добудують дорогу, не закриють дах в школі, а десь не виплатять зарплату працівникам… Складний етап починається зараз і до грудня, коли грошей на рахунках просто не буде», — додав Железняк.

Схожі новини