Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найбільшу в Україні реанімацію відкрили у львівській лікарні швидкої допомоги

  • 24.11.2020, 19:10
  • 790

У медзакладі є 100 реанімаційних ліжок, з яких 78 уже заповнені

У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова обладнали 100 реанімаційних ліжок. Ця реанімація стала найбільшою в Україні. Про це інформує директор лікарні Олег Самчук.

За словами головлікаря, від початку пандемії в лікарні постійно збільшували кількість місць, щоб мати змогу рятувати життя львів'ян і мешканців області.

«50 ліжок — для пацієнтів із COVID-19. І поряд із кожним — апарат ШВЛ. Укомплектувати ними реанімацію було принципово важливо, і нам це вдалося. Ще 50 ліжок — для пацієнтів з іншими хворобами: політравми, інсульти, інфаркти, сепсис та поліорганна недостатність, а також стани після важких операцій. COVID не має стояти на заваді надання і їм якісної допомоги. Завдяки портативним рентген- та УЗД-апаратам наші лікарі мають змогу оперативно виконувати всю необхідну діагностику. Поряд із реанімацією — КТ і МРТ. У лікарні обладнана сучасна лабораторія. Про фаховість наших співробітників навіть говорити не варто — це за замовчуванням професіонали», — розповів Олег Самчук.

За інформацією головлікаря, на сьогодні у палатах інтенсивної терапії і реанімації лікарні перебуває 78 пацієнтів. З них — близько 30 з коронавірусною хворобою. На апаратах штучної вентиляції легень наразі 13 хворих.

Схожі новини