Передплата 2024 «Добрий господар»

Ми поважаємо вибір львів’ян, діємо у межах закону і не дозволимо «протягнути» «Слуг народу» у міську раду – «ЄС» у Львові

  • 24.11.2020, 17:29
  • 690

Представники депутатського корпусу, обрані у місцеві ради Львівщини від партії «Європейська Солідарність», на брифінгу заявили, що не допустять спроб протягнути до міської ради Львова партію «Слуга народу», яка не набрала необхідної кількості голосів

У «Європейській Солідарності» наголошують, що діють у межах чинного законодавства і з повагою до вибору львів’ян.

Зокрема, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що проведення організаційної сесії Львівської міської ОТГ зупинило маніпуляції з метою «протягнути» провладну партію до міськради.

«Ми маємо сумний приклад Тернополя, коли партія „Слуга народу“ набрала 4,7 відсотка. І після певної кількості судів, а було 4 судових процесів, під час повторного „підрахунку голосів“ партію „Слуга народу“ втягнули в Тернопільську міську раду з результатом 5,01 відсотка. Львів’яни сказали своє слово 25 жовтня і 22 листопада. „Європейська Солідарність“ абсолютно поважає думку львів’ян, поважає вибір львів’ян і готова працювати на розвиток громади. Але ми не готові підтримувати маніпуляції міського голови Андрія Садового і міської влади з тим, щоб втягнути партію „Слуга народу“ у Львівську міську раду», — наголошує Святослав Шеремета.

Депутатка Львівської міськради Ольга Панасевич зазначила, що установче засідання відбулося відповідно до рішення ТВК виключно у межах закону. При цьому кадрових питань депутати не розглядали.

«Ніхто не хоче поставити під загрозу волевиявлення. Ми діємо виключно у межах чинного законодавства. Передбачено законодавством, що від моменту реєстрації депутатів має пройти два тижні, і тоді скликається перша сесія. Така норма в законі. Є розбіжності між терміном обрання, пов’язані з другим туром, який був призначений на 22 листопада. Утім, ця норма передбачена в законі, і так в нас відбулось на сесії», — зазначає Ольга Панасевич.

«Всі передбачали, що сьогодні буде міська рада обирати секретаря і комісії. Але депутати розуміли, що крім закону є ще певні етичні червоні лінії, які не можна переступати. Ніяких таких дій на сесії сьогодні вчинено не було. ТВК скликає — обов’язок депутата з’являтись. Депутати з’явились, склали присягу і фактично жодного рішення, яке могло б ставити певні питання, дати можливість маніпулювати, не було прийнято», — наголосила Ольга Панасевич.

Вона закликала колег до конструктивної співпраці і реагування на численні виклики, які постали перед громадою міста.

«Сьогодні у нас є багато викликів — це продовження війни на Сході, боротьба з коронавірусом. І сьогодні ми повинні як ніколи захистити наших медиків. І тому нам потрібно вкрай швидко ставати до роботи. У нас вже є напрацьовані програми, які потребують негайного прийняття, для того, щоб вони були включені у бюджет 2021 року. Сьогодні ні в кого немає сумнівів, що це має бути соціально і медично орієнтовний бюджет», — переконана представниця «Європейської Солідарності».

«Ми поважаємо вибір львів’ян, який відбувся 22 листопада, і звичайно ми очікуємо офіційного оголошення результатів другого туру виборів для того, щоб обраний мер Садовий, як ми бачимо це по попередньому підрахунку результатів, швидше став до роботи і очолив цей процес», — резюмує Ольга Панасевич.

Схожі новини