Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики назвали побічні ефекти вакцини від коронавірусу

  • 24.11.2020, 15:30
  • 915

У США вже 11 грудня перші американці зможуть отримати вакцину від коронавірусу, проте медики назвали побічні ефекти вакцин

Члени консультативного комітету Центрів США по контролю і профілактиці захворювань вказали, що після вакцинації люди повинні бути готові до погіршення самопочуття. Про це повідомляє CNN.

«Як лікар із практикою, я повинна бути впевнена, що мої пацієнти повернуться за другою дозою. Ми дійсно повинні дати пацієнтам зрозуміти, що це не буде прогулянкою парком. Вони дізнаються, що отримали вакцину. Вони не будуть почувати себе прекрасно», — сказала доктор Сандра Фріхофер.

Сенс вакцини в тому, що викликати імунну відповідь в організмі, яка іноді може викликати симптоми грипу, такі як ломота в тілі або навіть жар і головний біль.

Патрісія Стінчфілд з дитячих лікарень і клінік Міннесоти, що представляє Національну асоціацію педіатричних медсестер, сказала, що медпрацівники повинні бути готові пояснити це людям, які отримують будь-яку вакцину.

«Це імунні реакції, тому, якщо ви відчуваєте щось після вакцинації, ви повинні очікувати, що ви це відчуєте. І коли ви це зробите (вакцинацію), це нормально, що у вас буде деяка хворобливість в руці, або деяка втома, або деякі болі в тілі, чи навіть невелика температура», — сказав Стінчфілд.

Вона уточнила, що декому може бути настільки погано, що доведеться не йти на роботу і залишитися вдома.

Медики відзначили, що від 40% до 80% опитаних про бажання вакцинації заявили, що були б готові її пройти.

Схожі новини