Передплата 2024 ВЗ

Перші 100 ШВЛ поїхали в області: скільки буде на Львівщині?

  • 23.11.2020, 11:50
  • 680

Першу партію апаратів штучної вентиляції легенів, придбаних за кошти з Фонду боротьби з Covid-19, вже почали розвозити по областях

Про це з посиланням на наказ Міністерства охорони здоров'я повідомляє Bihus.info

Угоду на поставку 100 апаратів ШВЛ уклало державне підприємство «Медичні закупівлі України».

У документах йдеться про шведське обладнання — ШВЛ S1500. Підприємство наголошує, що це «апарати експертного класу, що мають успішний досвід використання як в Україні, так і в країнах Європейського Союзу».

Найбільше отримають лікарні з Києва, Дніпропетровської та Харківської обл. — по 7 апаратів, найменше — Кіровоградська, куди поїде лише один.

МОЗ планує закупити і розвести 200 апаратів.

Потреби областей відрізняються від тих, які були заплановані ще у квітні. Наприклад, якщо раніше Полтавська потребувала лише 1 апарат, то нині з першої партії туди має потрапити вже 5 штук. Чернівецька, куди планувалося привезти 30, з нинішньої поставки отримає тільки 3, куплених за кошти з Covid-фонду.

У травні за гроші з Фонду боротьби з Covid-19 Кабінет міністрів погодив закупівлю 200 апаратів ШВЛ. На це з бюджету виділили 100 млн грн. Ще 2,4 млрд виділили на закупівлю масок, рукавичок, костюмів і окулярів. Головний розпорядних коштів — МОЗ.

Схожі новини