Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дрогобичі, «щоб не було підвозу виборців», привезли спостерігачів з інших міст

Усю Україну облетіла звістка про сьогоднішній приїзд до Дрогобича, де відбувається другий тур виборів міського голови, близько 100 спостерігачів з інших міст

Про це повідомила «Опора».

Самі дрогобичани непроханих гостей, які прибули на кількох автобусах, називають не інакше, як «тітушки». Їхня поява у місті Котермака, де до «феномену» часів президентства Віктора Януковича, коли тітушки масштабно використовувались для залякування людей та забезпечення потрібного антинародній владі результату на виборах, викликала різко негативну реакцію.

Про це свідчить обговорення події у соціальних мережах.

«Андрій Веселий, ти ж себе на дебатах позиціонував як чесний, такий, що за демократичні вибори, а пішов шляхом залякування й хаосу на дільницях. Поліція має швидко відреагувати на цю подію», — приблизно так поставились дрогобичани до сюрпризу у день виборів.

Люди засуджують Андрія Веселого, суперника чинного міського голови Тараса Кучми у другому турі, позаяк саме він має стосунок до мобілізації неприйнятної для демократичних виборів підтримки.

Мотиви свого вчинку кандидат на посаду міського голови пояснює на своїй сторінці у соцмережах.

За його словами, додаткових спостерігачів залучили для того, щоб «не було підвозу виборців, «каруселей» чи провокацій. Зробили це не підкилимно, а офіційно. І поліцію повідомили. Зі свого боку, як запевняє сам Андрій Веселий, він це робить для того, щоб «вибори відбулись відповідно до закону».

Схожі новини