Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білоруси вийшли на Марш "проти фашизму": силовики застосували світло-шумові гранати

  • 22.11.2020, 17:55
  • 635

У неділю в Мінську та інших містах Білорусі знову відбуваються акції протесту, які називають "Марш проти фашизму"

Правозахисники повідомляють про 19 затриманих, щонайменше в одному з районів Мінська застосували світло-шумові гранати.

Правозахисний центр «Весна», що збирає інформацію про затримання під час подібних акцій протесту в Білорусі, поки що має дані про 19 затриманих — 17 у Мінську і по одному в Заславлі та Новополоцьку.

«Вся Білорусь продовжує боротися з режимом диктатора, якій влаштував в Білорусі справжнісінький фашизм: придушення інакомислення, жорстокі карателі на вулицях міст, нехтування правами людини і демократії, вбивства, тортури, тисячі політичних в'язнів у тюрмах», — йдеться в анонсі до акції телеграм-каналу «Некста», що став одним із головних засобів організації протестного руху.

Читайте також: Білоруська чемпіонка світу виступила проти Лукашенка: її виключили зі збірної

Вранці в неділю силовики стягнули спецтехніку в центр Мінська, більше 10 станцій метро закриті, швидкість мобільного інтернету — обмежена.

Збір на акції протесту все частіше починають прямо у дворах будинків і далі люди колонами рухаються в центр міста. Ризик затримання для демонстрантів, що пересуваються великими групами, істотно менший.

Як повідомляють очевидці, вже з самого ранку неділі в мікрорайонах Мінська, відомих своїми протестними настроями, чергували по кілька мікроавтобусів із силовиками.

Схожі новини