Передплата 2024 ВЗ

У Гватемалі на знак протесту підпалили будівлю парламенту

  • 22.11.2020, 14:55
  • 625

Сотні протестувальників захопили Конгрес Гватемали в цю суботу і підпалили кілька кімнат всередині. Депутатів у будівлі парламенту не було

Учасники мітингів виламали вхідні двері в будівлю парламенту, а також розбили вікна. Вони кинули всередину факели, які спричинили пожежу. Правоохоронці застосували сльозогінний газ проти протестувальників, щоб їх розігнати. Поки невідомо, чи є постраждалі під час пожежі, повідомляє ABC.

У країні проходять масові протести проти президента Алехандро Джамматтеі. У суботу на вулиці вийшли тисячі гватемальців. Лідер відреагував на демонстрації через повідомлення в своїх соціальних мережах.

«Повторюю, ви маєте право проводити демонстрації у відповідності із законом. Але ми також не можемо допустити, щоб вони псували державну або приватну власність», — написав президент, додавши, що винні понесуть покарання за підпали.

Читайте також: Каталонія перетворилася на «республіку» і постала проти короля Іспанії

Нагадаємо, 17 листопада у Києві під Радою відбулися сутички мітингарів з правоохоронцями. Представники руху SaveФОП не давали депутатам зайти в парламент. Нацгвардія та Нацполіція намагались зробити коридор для нардепів, відтіснивши протестувальників.

Схожі новини