Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як Офіс Зеленського привозить «тітушок» на Антимайдан - блогер Луганський показав прямий ефір

  • 22.11.2020, 10:00
  • 4 183

Два дні поспіль проплачена наймана масовка комфортабельними автобусами звозиться у Козин під Києвом, де намагаються створити картинку «протестів» нібито учасників Революції Гідності

Прямий ефір з цієї акції вів популярний блогер Андрій Луганський.

Ще зранку у соцмережах знову з’явилися оголошення про «терміновий» набір людей. Організатори «шоу» пропонували по 400 гривень за кілька годин «роботи» чоловікам спортивної статури від 18 до 30 років. Зазначалося, що «працювати» доведеться до 20 години.

Відповідні скріншоти оголошень Андрій Луганський опублікував у Facebook.

Ближче до вечора кілька автобусів із найнятими «тітушками» знову приїхали у Козин.

Туди ж приїхали ветерани АТО, громадські активісти, блогери та журналісти.

Як видно з відео, учасники «акції» не можуть пояснити, хто організатор акції, а також її мету. Вони посилаються на «ідеали Майдану», при цьому серед них практично не знайшлося учасників Революції Гідності. У якийсь момент вони почали жбурлятися цукерками, кинули кілька димових шашок, полили фаєри.

«Я хотів запитати, хто був на Майдані. Які ідеали Майдану. Хлопці кажуть, що немає ідеалів Майдану взагалі», — говорить Андрій Луганський.

Молодики подекуди скаржились, що їм холодно і що вони зголодніли, тож не відмовилися б від кількох сотень гривень на їжу.

Андрій Луганський також повідомив, що невдовзі вийде журналістське розслідування про те, як відбувалась організація цієї замовної акції. Одному з активістів вдалося попрацювати «під прикриттям» і задокументувати всі подробиці.

Учасники Революції Гідності і ветерани АТО, які також прибули для недопущення провокацій, зауважили, що їм це нагадує Антимайдан часів Януковича — ті самі методи і мета відволікти увагу від провалів влади.

«Ми тут перебуваємо для того, щоб не дати перетворити млявий „двіж“ за гроші у справжній Антимайдан», — говорить блогер Старий Дикобраз.

Ветеран війни проти російської агресії Гліб Бабіч зазначає, що спочатку «тітушки» пробували теж видати себе за учасників АТО.

«Я намагався знайти серед мітингувальників „під домом Порошенка“ учасників війни з Росією. Просто поговорити. Спочатку я ставив питання „хто був?“ у двох автобусах. Нікого. Потім питав у тих, хто приїхав в третьому. Правда, з нього одразу вийшов хлопець, почав волати в мегафон текст зі словами „поки наші побратими вмирають на фронті!“. Ну, я підійшов — „А ти де, може, перетиналися?“. Хлопець знітився і сказав, що він не воював», — пише Гліб Бабіч.

Дійство у Козині завершилося, як і було зазначено в оголошеннях щодо найму, о 20 годині вечора. Невідомі залишили після себе сміття, яке тепер змушені прибирати комунальні служби.

Ветеран війни проти російської агресії Олександр Погребиський також повідомив, що найманці викинули на смітник один з прапорів України, які вони привезли на цю псевдопатріотичну постановку.

Як повідомив у суботу народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар"єв, на замовлення Офісу Зеленського готуються провокації проти п’ятого президента Петра Порошенка у річницю Революції Гідності. Він разом із журналістами прибув на місце збору однієї з груп найманців і зафіксував, що це були молоді хлопці спортивної статури, які відмовлялися пояснити мету свого зібрання.

Пізніше у Козині активісти з’ясували, що так звані «пікетувальники» були найняті через оголошення у соцмережах за 250−400 гривень. Серед них, зокрема, були студенти столичних вишів — відеодокази показав Андрій Луганський. За попереднім підрахунком, на організацію замовники витратили не менше мільйона гривень.

Схожі новини