Передплата 2024 ВЗ

Міністерка освіти Естонії залишилась без посади, бо возила дітей на службовому авто

  • 21.11.2020, 16:35
  • 712

Міністерка освіти Естонії Майліс Репс подала у відставку після того, як журналісти розкрили, що вона на службовій машині відвозила дітей до школи та з неї, а також завозила їх на гуртки

Про це вона написала у Facebook, а президентка Естонії Керсті Кальюлайд уже підписала заяву Репс.

Уже ексміністерка заявила, що хоче гарантувати своїм шістьом дітям безпечне середовище, а також запевнила, що «взяла відповідальність за поєднання свого робочого та сімейного життя».

Репс, яка тричі була на посаді міністерки освіти, продовжить працювати депутаткою парламенту Естонії.

Викриття журналістів

Естонська газета-таблоїд Õhtuleht 17 листопада опублікувала знімки, на яких водій Майліс Репс відвозить дітей до школи чи на заняття у гуртки, а також забирає їх додому. Її критикували за те, що вона використовує гроші платників податків на власні потреби.

Репс підтвердила, що використовувала службову автівку для особистих цілей, але поза робочим часом.

«У мене довгий робочий день на посаді міністра, який не завжди дозволяє забрати чи відвезти дітей на особистій машині. Я вдячна водієві, який розуміє ситуацію та допомагає, щоб я могла працювати ефективніше», ㅡ пояснювала тоді політикиня.

Читайте також: Звільнився, отримав виплату, поновився: чоловік Венедіктової «погорів» на афері

На захист Репс виступив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас, назвавши її «хорошою матір'ю та ефективною міністеркою». За словами прем'єра, його колега балансує між особистим життям та роботою, і будь-які напади через її увагу до власних дітей недоречні. Проте, врешті-решт, через тиск ЗМІ та громадськості Репс звільнилася.

Схожі новини